Søvn

søvn Nov 15, 2020

Overstimulert og ikke nok søvn

Mange sliter med å få nok søvn i vår heseblesende og overstimulerende verden. Før i tiden la folk seg ved solnedgang og sto opp ved soloppgang. Nå bor de fleste i byer med skarpe lys og høye lyder som har en negativ innvirkning på søvnen. De fleste av oss ser på lysende dataskjermer hele dagen, noe som påvirker vår evne til å falle til ro og sovne. Mange merker at de blir søvnige i åtte-/nitiden om kvelden, men er lysvåkne rundt midnatt. Det er fordi biorytmen vår forteller oss rundt klokken åtte at vi bør roe ned og gjøre oss klare for sengen. Men i stedet fortsetter mange å stimulere nervesystemet med forskjellige aktiviteter, og så får de ikke sove når de legger seg ved midnatt.

De fleste av oss vil få det bedre om de skrur av alt elektronisk utstyr som TV, mobiltelefon og PC tidlig på kvelden (kl. 20:00 eller senest kl. 21:00), og setter på en diffuser med beroligende oljer som gir beskjed gjennom luktesansen vår til hjerne om å roe ned kroppen. I stedet for å se på en skjerm, bør man roe ned med å meditere, skrive dagbok, lese en bok, ta et varmt bad eller lytte til beroligende musikk. Ideelt bør man legge seg før klokken ti.

Når du legger deg med overstimulerte sanser, er det vanskelig å få den dype søvnen du trenger for å lade kroppen. Derfor er det lurt å ha minst én time med rolige aktiviteter før man går til sengs.

På sengekanten smører du eteriske olje på underarmene, i nakken, bak ørene og under bena. Beroligende oljer er lavendel, romersk kamille, bergamot, muskatsalvie (clary sage), petitgrain og jasmine. Ofte må man prøve seg frem for å finne den eller de oljene som gir en selv god dyp søvn. 

 

Her er noen gode roller-blandinger for god søvn som inneholder både beroligende, stabiliserende, oppbyggende og støttende oljer. Disse gjør at jeg sover dypt og godt og at jeg føler meg uthvilt når jeg våkner. 

 

EKSTREM SØVN fordi den er så beroligende.

Den er perfekt hvis du føler deg super overveldet, eller hvis tankene dine løper løpsk og du synes det er vanskelig å slappe av om natten. Rull over håndleddene, hjertet, nakken og fotsålene og ta noen lange dype pust. Hele kroppen din vil roe ned og slappe av, og du blir sendt i en dyp søvn.

10💧Copaiba
5💧Frankincense
5💧Vetiver
3💧Patchouli
3💧Juniper Berry
3💧Green Mandarin (eller Bergamot)
1💧Cedarwood
Topp med kokosolje i en 10 ml roller flaske.

Lånt av Jessie Reimers

 

 

Les mer om søvn og eteriske oljer her.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.