Yoga med Anne Tine

er stressreduserende og velgjørende for kropp, sinn og sjel, og hjelper deg med å frigjøre spenninger og stilne sinnet.

Øvelsene er enkle og myke, og du får tid til å utforske kroppen for på en meditativ måte komme i kontakt med din pust og din kropp. Du møter deg selv der du er med mykhet og egen omsorg.

Yogatimene gir deg tilstedeværelse, kontakt med pusten, kontakt med kroppen, myke bevegelser, avslapning og avspenning.

Undervisningen er basert på Yoga Somatic som er utviklet av Ateeka. Yogaen er enkel, åpen, utviklende og varmhjertet. Yoga Somatic skifter mellom stille og dynamiske øvelser, og kan påvirke et eller flere plan i deg og hjelpe kroppen med å helbrede seg selv.

Prøv min indre lysyoga

som styrker ditt indre lys og hjelper deg å finne inspirasjon, mot og selvtillit til å velge å tjene verden ved å være unik og ekte.

 

Vekselpust eller balanserende pust

Vekselpusten er en pusteøvelse som balanserer energien og forholdet mellom hjernehalvdelene. Det finnes tusenvis av energibaner i kroppen vår og to av de viktigste beveger seg langs ryggsøylen opp til hodet. De dominerer vekselvis og regulerer hvilken hjernehalvdel som er mest aktiv. Det neseboret som er mest åpent er den hjernehalvdel som er dominant i øyeblikket.

 

Start gjerne dagen med vekselpust øvelsen.

Slik gjør du det: Sitt med ryggen rett og gi deg tid til å falle helt til ro. Sett høyre hånds pekefinger og langfinger på pannen mellom øynene, slik at du kan lukke høyre nesebor med tommelfingeren og venstre nesebor med ringfingeren.
Begynn med å lukke høyre nesebor med tommelfingeren og pust rolig inn gjennom venstre. Pust helt inn. Lukk venstre nesebor med ringfingeren og pust langsomt ut gjennom høyre – helt ut. Pust inn igjen gjennom høyre nesebor og ut gjennom venstre. Dette var en runde. Inn gjennom venstre, ut gjennom høyre, inn gjennom høyre og ut gjennom venstre. Du kan gjøre opp til 25 runder. Pust så dybt og så langsomt du kan, rolig og jevnt og uten at det blir anstrengt.

Vekselpust gjør fire gode ting for deg: 

  • senker pulsen
  • reduserer blodtrykket
  • øker effektiviteten på åndedrettet
  • gir deg bedre evne til å løse problemer

 

Tips: Hvis du puster bare gjennom høyre nesebor og holder for venstre nesebor, aktiveres det sympatiske nervesystemet og du skap mer energi i kroppen. 

Hvis du puster bare gjennom venstre nesebor og holder for høyre nesebor, aktiveres det parasympatiske nervesystemet (avspenningsresponsen)  vil du roe kroppen ned (f.eks. når du er stresset eller hvis du ikke får sove). 

Puste bevissthets meditasjon

Finn deg et rolig sted og prøv min meditasjon for bevisst pust.

 

Bli med i min yogagruppe på Facebook

På facebook er det lett å kommunisere med hverandre. I tillegg vil jeg dele yogatimer og øvelser med deg.

"I 2012 kom jeg på en prøvetime hos Anne Tine og har siden vært en fast yogakunde. Hver gang gir meg så mye, både fysisk trening og mental avslapping. Jeg gleder meg til hver time, og kjenner masse positiv energi hver gang. Det gir glede å få være med på dette og det beste er fellesskapet. Takk for alle gode opplevelser!"

Berit Helle
Close

Legg igjen din e-post og motta gratis 5 enkle verktøy som hjelper deg å beholde kontroll over følelsene dine i møte med dominerende mennesker